Naptár

09.24. A publikációs szakasz kezdete
09.30-10.01. SZÜNET
10.07. A publikációs szakasz vége
10.19. A szavazási szakasz vége
10.22. Eredményhirdetés

Szavazás

Melyik a kedvenc párosod a "méltatlanul mellőzöttek" közül? :)

Harry Potter - Zacharias Smith
Ron Weasley - Romilda Vane
Hermione Granger - Cormac McLaggen
Draco Malfoy - Ginny Weasley
Lucius Malfoy - Lily Evans
Teddy Lupin - Victoire Weasley

Draco Malfoy/Ginny Weasley - In Roxfort

Cím: SZENVEDÉLY
Csapat: In Roxfort
Első kulcs (varázsige): Confringo: robbantó átok; felrobbantja a célpontot
Második kulcs (mellékszereplő): Arnold, a törpegolymók
Műfaj: kisregény
Korhatár: 18
Jellemző(k): dráma, sötét, akció/kaland, horror, angst, cliffhanger, hurt/comfort
Figyelmeztetés(ek): gyilkosság, szereplő halála, nemi erőszak, kínzás, erotikus tartalom,
durva nyelvezet
Ismertető: Az úr és az ő szolgalelkű hölgye tetralógia I. része. / Az ötödéves Ginny
Weasley boldogabb, mint valaha: egyre nagyobb sikereknek örvend a kviddics területén,
ráadásul gyermekkori szerelme is viszonzásra lel a kis Kiválasztott, Harry Potter
személyében. Álmában sem gondolta volna, hogy milyen végzetes lavinát indíthat
el látszólag tökéletes és tönkretehetetlen életében egy szerencsétlen végkimenetelű
kviddicsmeccs, és hogy mikre képes egy Malfoy, akinek megsértik a büszkeségét.
Vigyázz, hatalmába kerít a SZENVEDÉLY! Te már tiszteled a Malfoyokat...? / A regény
a Félvér Herceg idején játszódik, és többé-kevésbé követi is annak eseményeit. / Minden
jog a fantasztikus J. K. Rowlingot illeti, eme történet megírásából és publikálásából
nekem semmiféle anyagi hasznom nem származik. / Jó olvasást!

Tovább a történethez >>>

A bejegyzés trackback címe:

https://meltatlanulmellozott.blog.hu/api/trackback/id/tr704808171

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Lan_Rain 2012.09.29. 15:01:39

Kedves Író!

1. A páros és a csapat beépítése
A csapaton nincs mit ragozni, az teljesen megfelelt.
A páros számomra elég érdekesen jött ki. Az oké, hogy Ginny oda meg vissza van Dracótól, de arról egy árva sor sem szólt, hogy a fiú ugyanígy viszontszereti a lányt. Még a végén is csak találgatni lehet, hiszen könnyen elképzelhető, hogy igazából ugyanúgy megveti, mint korábban, és csupán valamilyen sötét célra akarja felhasználni a lányt. (A "folytatása következik"-ből gondolom ezt...) Így aztán nem volt valami hihető a két ember kapcsolata...
A csapatra öt, a párosra két pontot adok.

2. A kulcsok beépítése
Végre egy történet, ahol mind a két kulcs rendben volt! *elégedett vigyor*
Nagyon sajnáltam Arnoldot, olyan kis cuki volt. ): (Ez mondjuk nem ehhez a ponthoz tartozik, de nagyon tetszett az a rész, amikor Draco elmondja, hogy mi is a helyzet Arnolddal. Az egy ügyesen felépített szakasz volt.) Nem mondom, hogy teljesen, de megértettem, hogy Ginnynek miért is olyan fontos ez az állatka. Ráadásul ők a könyvben sem kaptak valami hangsúlyos szerepet, örültem neki, hogy itt viszont igen.
A varázsige-kulcs szintén maximálisan elnyerte a tetszésem. Szinte összekapcsoltad a halált a Confringóval, és ez kifejezetten ügyes megoldás volt.
Öt-öt pont.

3. A cselekmény és a háttér megteremtése
Na ez volt az, ami már kevésbé jött be. Bátor dolog volt ilyen történetet hozni egy kihívásra.
Nyilván nem én vagyok a célközönség, hanem azok, akiknek ez a stílus bejön, de még egyszer hangsúlyoznám, hogy ez egy kihívás. Az én véleményem szerint ilyen történet nem való ide, ez túlságosan durva, túl sötét. Nyilván neked tetszenek az ilyenfajta ficek, és ezt tiszteletben is tartom, de szerintem a cselekmény túl durva és erőszakos volt, néhányszor kénytelen voltam lecsapni a laptop tetejét, és megemészteni az olvasottakat. (Szóval ha rémálmaim lesznek, jaj neked. xD)
Saját véleményem szerint három pontot adnék, de mivel ez az én egyéni bogaram, hogy nem bírom az ilyet, megtoldom kettővel.

4. Stílus és helyesírás
Ez viszont jó volt. Mint azt fentebb írtam, ha már nem tudom egyhuzamban végigolvasni, akkor azt azt jelenti, hogy jól fogalmazol, átélhető. (Túlságosan is...) Legalábbis én mindenképpen enyhébb sokkot kaptam, mire befejeztem.
A helyesírás már koránt sem ennyire jó: apróbb, de sok hibát találtam benne.
Hét pont.

5. Összességében
Még mindig fenntartom az állításom, hogy szerintem ez a történet elég vad egy kihívásra, ahol konkrétan minden típusú olvasó megfordul... Nem kifejezetten az én szájam íze szerint íródott, de hát én elég nyafogós vagyok... :)
A másik: értem, hogy ez a rész befejezett, de engem nagyon zavart, hogy a végére kitetted, hogy várható a folytatása... Ettől nekem szabályszerűen olyan érzésem támadt, mintha "rámtukmálnád" a következő fejezeteket is.
Mivel ez már a saját véleményem, négy pontot adok.

Szeretném megjegyezni, hogy az esetenkénti alacsonyabb pontszámokat azért adtam, mert számomra túl vad volt. Rengeteg olyan olvasó van, akinek tetszene, és több pontot adna - én nem ilyen vagyok. Mindezt azért kívánom hangsúlyozni, hogy az értékelésem koránt sem azt jelenti, hogy rosszul írsz, csupán azt, hogy célozd meg a megfelelő közönséget. A Merengőn, megfelelő figyelmeztetésekkel ellátva, például szerintem nagy rajongótáborra tehetnél szert, hiszen csak az olvasná el, akit ez tényleg érdekel.

LanRain, KK (a Merengő fórumán megtalálsz minket)

N. Blue 2012.10.05. 17:03:30

Kedves író!

1. A páros és a csapat beépítése
A csapat jól sikerült, azzal nincs gond. Az események központja a Rixfortban volt. A párossal apró problémáim voltak. Szerintem Draco kevésbé mutatta ki, mit érez Ginny iránt - aki viszont oda-vissza volt a Malfoy fiúért. A végén volt egy apró jel, amitől elgondolkodik az ember ezen.
Csapatra öt pontot, párosra hármat adok.

2. Kulcsok beépítése.
Ezzel semmi gond nem volt. Szerintem nagyon jól megoldottad a kulcsokat, szépen beépítetted őket. Jó volt olvasni egy kicsit többet Arnoldról!
Öt, öt pontok adok mindkét kulcsra!

3. A cselekmény és a háttér megteremtése
Nekem tetszett! Látszik, hogy sok munkádba került a mű elkészítése. Kifejezetten tetszett ez a sötét, megvilágosítás, azon kaptam magam, hogy huhh olvasnám is tovább! :D Draco volt a legjobb (mint általában mindig)!
Kilenc pont.

4. Stílus és helyesírás
Jó. Szépen írsz, a stílusod is tetszett, igazán jól fogalmazol. Átéléssel tudtam olvasni, ezzel nem is volt gond!
Helyesírási hibáid voltak, bár nem olyan hatalmas, említésre méltóak, de azért megjegyezném, hiszen ez egy kihívás.
Nyolc pont.

5. Összességében
Nem épp kihívásra való kisregény, de nekem ennek ellenére nagyon tetszett. A legjobban ezt a párost vártam, és nagyon megörültem, amikor olvasni kezdhettem. Egyáltalán nem csalódtam. Draco volt a legeslegjobb, igazán jól megírtad az ő jellemét.
Nyolc pont.

Nikki Blue, KK (a Merengő fórumon megtalálsz minket)

Melinda Ravens (MeRa) 2012.10.14. 15:35:23

Kedves Író!

1. A páros és a csapat beépítése
Nagyon jól megoldottad, hitelesen adtad vissza J. K. Rowling által nagyon ismert és szeretett környezetet. A párossal nem volt semmi bajom, csak egy nagyon kicsit hiányoltam benne Draco Ginny érzett érzéseit, de ezt eltekintve nagyon szerethető párost alakítottál ki belőlük. :)
A Csapatra és a párosra 5-5 pontot adok :)

2. Kulcsok beépítése
Ez sem okozott neked semmi problémát. :) Nagyon tetszett :) Ráadásul nem sokat tudhatunk meg a könyvben Ginnyről és Arnoldról, itt nagyon körültekintően és szépen oldottad meg.
5-5 pont kulcsokként :)

3. A háttér és a cselekmény megteremtése
Ezen is átmentél nálam, nagyon ésszerű és jól követhető volt az eseménysor :) Az őszintét megvallva, kicsit sötét volt a hangulata, de nagyon tetszett ettől függetlenül :)
Én alapból Griffendél-rajongó vagyok, de nincs semmi okom nem szeretni a Mardekárosokat. nagyon tetszett!!!
Draco is!!!!! Végre megismertem a Malfoy család új uralkodói személyét, egyet az igazi Malfoyokból-ez még új nekem- :) Azt hiszem, beleszerettem :) (És elkezdtem tisztelni :) )
Nagyon várom a folytatást :)
Tíz pont

4. Stílus és helyesírás
Nagyon jól fogalmazol, a stílusod nagyszerű. Nagyon jól formálod a karaktereidet. A történet és a stílus magával ragadó, fordulatokban gazdag, olvasni csak úgy, egyszerűen, nem lehet.
A helyesírással számomra nem volt gond :)
Tíz pont :)

5. Összességében
Mint már említettem, nagyon jól megírtad. Draco-t, Ginnyt és a többi szereplőt nagyon hitelesen írtad le; sajátos, a rájuk jellemző stílusaik nagyon kivehetőek volt számomra. Engem nagyon felvillanyozott, hogy kiírtad, hogy várható a folytatása. A befejezetlenségével, a különböző kérdések megválaszolatlanságával engem arra az útra vezettél -igenis, magamat is meglepve-, hogy nagyon várom a folytatást :)
10 pont

Melinda Ravens

Taranis_ 2012.10.17. 14:28:38

Kedves Író!

1. A páros és a csapat beépítése

Egyikkel sem volt különösebb probléma, főleg amiatt, hogy a végén Draco és Ginny egy párként távozott a kastélyból. A történet mindkét szempontnak tökéletesen megfelelt, így én erre 10 pontot adok.

2. Kulcsok beépítése

Mindkét kulcs hangsúlyos volt a történetben, Arnold különösen, ráadásul "össze is kapcsoltad" a kettőt, így számomra ez is 10 pont.

3. A háttér és a cselekmény megteremtése

Ez az a része a történetnek az, amivel nem tudok zöld ágra vergődni. Számomra teljesen hiteltelen volt a cselekmény vezetése. Szinte egy éles határvonal húzható a megalázott, és a szerelmes Ginny közé, vissza is kellett görgetnem, hogy nem hagytam-e ki néhány oldalt. Teljesen elképzelhetetlen számomra, hogy egy nő, akit megerőszakoltak és megvertek, ilyen hirtelen elkezdjen vonzódni ahhoz a személyhez, aki ezt tette vele. A nemi erőszakos ficeknél az a legfőbb buktató szerintem, hogy az írónak nagyon jól kell levezetnie azt a folyamatot, amikor a gyűlölet vonzalomba csap át, és ez szerintem nem intézhető el néhány sorban.
Mind a két főszereplő OOC volt a számomra, Ginny az előzőleg leírtak miatt (ráadásul a könyvbeli Ginny Weasley szerintem inkább elvágná Draco torkát, minthogy hagyja, hogy uralkodjanak rajta), ez a Draco pedig számomra összeegyeztethetetlen azzal a fiúval, aki a mosdóban zokog, mert összeroppan a feladata súlya alatt. Nagy fejtörést okozott a számomra, hogy hány pontot adjak erre a részre, de négynél többet a legnagyobb jóindulattal sem tudok. Tehát 4 pont.

4. Stílus és helyesírás

A stílusod nekem tetszett, a történet hangulatához illeszkedett, viszont a helyesírással voltak problémák, főleg vesszőhibákban bővelkedett a történet. A stílusra öt pontot, a helyesírásra négyet adok. Így ez 9 pont.

5. Összességében

Összességében nekem nem tetszett. Ez persze valószínűleg az én személyes ízlésem miatt is van, de még én is tudok "értékelni" egy nemi erőszakos ficet, ha jól, hitelesen van tálalva, a te történeted viszont számomra nem ilyen. Ráadásul nekem úgy tűnt, hogy míg a 18+-os jelenetek teljesen kidolgozva, részletesen vannak megírva, addig a többi rész összecsapott. Itt tudom hozni példának a történet végét, amikor azt írod, hogy Ginny szobatársai Hermione, Parvati és Padma, holott Padma hollóhátas (tudom, a filmben griffendéles, de nem a film az alap). Ez csak egy apróság, de az ilyen hibákat minimális utánanézéssel orvosolni lehetne. Összességében a történet tőlem 4 pontot kap.

Habár nem az én stílusom ez a történet, azért köszönöm, hogy olvashattam, és sok sikert kívánok neked a kihíváson!

Taranis
Bíró

Remie 2012.10.21. 12:12:21

Kedves Író!

Páros és csapat beépítése:
Mindkettőt jól oldottad meg, habár Draco részéről inkább egyfajta kihasználást éreztem, semmint valódi, mély szerelmet...

Kulcsok beépítése:
Mindkettő kellőképpen hangsúlyos volt, örültem, hogy ilyen szépen, ötletesen sikerült beépítened őket a történetedbe. :) Arnold megjelenése különösen tetszett. ^^

Cselekmény és háttér:
A véleményemet tulajdonképpen Taranis nagyrészt már kifejtette (ám Vele sem értek minden ponton egyet): számomra is elképzelhetetlen, hogy egy nő, akit megerőszakoltak, megaláztak, meggyaláztak, hirtelen beleszeressen abba a férfiba (elnézést: utolsó aljas féregbe!), aki a lelki-testi kínjainak okozója volt. Kiváltképp, ha az a nő Ginny Weasley. Tőle inkább azt várná az ember, hogy hajtóvadászatot indít a szóban forgó "görény" ellen, és válogatott kínzásoknak veti alá. Dracóból viszont simán kinézem ezt a magatartást: mivel rowlingi karakteréből adódón gyáva, nyilván gyenge célpontokon éli ki magát...

Stílus és helyesírás:
A stílusodban nem találtam kivetnivalót, de apróbb helyesírási hibák akadtak szép számmal.

Összességében:
Most elvonatkoztatva attól, hogy a nemi erőszak mint olyan, nem tartozik a kedvenc témáim közé: úgy gondolom, csiszolhattad, árnyalhattad volna még egy kicsit az eseményeket, illetve fordíthattál volna több időt, energiát az érzések, érzelmek kidolgozására. Az alapötleteddel szerintem magasra tetted a mércét (elsősorban saját magadnak), talán szerencsésebb lett volna, ha ezt a gondolatot félreteszed, s egy icipicit kevesebb "sötétséggel" oldod meg a feladatot.

Pontozok:
Páros: 4
Csapat: 5
Kulcsok: 5
Cselekmény és háttér: 5
Stílus és helyesírás: 8
Összességében: 6

Köszönöm, hogy olvashattalak!
Puszi,
Remie, Kritika Klub (Megtalálsz minket a Merengő Fórumán!)

Lilina 2012.10.21. 13:14:07

@Remie: Most akkor a kulcsokra összesen öt vagy öt-öt pontot adtál? Csak azért kérdezem, mert számomra ez nem volt egyértelmű, és ez azért nem mindegy. :)

Remie 2012.10.21. 13:51:10

@Lilina: Vááá, itt is bénáztam egyet! >.< Elnézést, természetesen összesen 10 pont akart menni a kulcsokra, csak sikeresen benéztem. ^^''

Natara 2012.10.21. 14:40:00

Kedves Író!

Nagyon érdekelt, hogy az írók mit hoznak ki ebből a párosból a versenyen. Már a leírásod sem nyűgözött le, de adni akartam neked egy esélyt. Sajnos a későbbiekben sem sikerült megkedvelnem a történeted.

1. A páros és a csapat beépítése

Kezdjük a csapattal, mert azzal éppen nem volt gond. Végig a Roxfortban játszódott a történet annak rendje és módja szerint.
A páros már más tészta. Hiteltelen volt, a szereplők pedig számomra teljesen OOC-k. A cselekedeteik nem voltak alátámasztva. Nemcsak Draco Ginny iránti érdeklődése volt megalapozatlan, de Ginny viselkedése is. Ő a könyvekben egy vagány csaj, te is úgy fested le, hogy sportos, mégis egy nebáncsvirágot csináltál belőle. A legjobban talán az zavart, hogy ellentmondott saját magának. Például az egyik pillanatban még azon rettegett, nehogy Arnold halott legyen, aztán mikor kiderült, hogy az, és igen, Draco robbantotta fel, még örült is neki, hogy így alakult. Már megbocsáss, de egy ilyen szintű pálforduláshoz az embernek legalább skizofrénnek kell lennie. Dracót általában eléggé sokféleképpen ábrázolják a ficekben, leginkább félreviszik. Ez nálad sem volt másképp, az egyébként nagyszájú, de gyáva fiúból csináltál egy Voldemortot megszégyenítő pszichopatát. Ezzel még nem is lett volna akkora gond, de nem volt alátámasztva, nem tudtuk meg, hogy miért olyan, amilyen, arról nem is beszélve, hogy akárcsak Ginny, önmagának is ellentmondott azzal, hogy annak ellenére, ahogy a lánnyal viselkedett, a feladat, amit Voldemorttól kapott, lelki traumát okozott neki.

Azt hiszem, hogy a romantikáról is eltérő fogalmaink vannak. Szerintem tragédia, ha egy nőt molesztálnak, megerőszakolnak és péppé vernek. Persze sajnos vannak ilyen esetek, sőt még olyan is, hogy az adott nő beleszeret a molesztálójába. De ez általában a fogvatartottaknál fordul elő, mivel el vannak zárva a külvilágtól. Nem gondolom, hogy másképpen megvalósulhat, persze nem kizárt. A történeted akkor lenne hiteles, ha rendesen ki lenne fejtve és alá lenne támasztva, úgy talán el tudnám hinni, de így sajnos továbbra sem tudom. A soraid leginkább undort keltettek bennem, nem tudtam azonosulni a koncepcióddal. Az, hogy Draco megmentette Ginny életét, lehetett volna szép dolog, de az előzmények fényében én azt sem találtam annak. Plusz, a saját életét is védte. Az egyetlen romantikusnak mondható párbeszéd kettejük között az udvaron zajló volt, de aztán kiderült, hogy Draco kicsinálta Arnoldot, ezért utólag ez is kapott egy beteg felhangot. A vége pedig elkapkodott volt, nem éreztem azt, hogy Draco már nem tárgyként tekint a lányra. Hiába vitte magával, az az egy jelenet nekem kevés volt. Szóval úgy érzem, az a kritérium, hogy ténylegesen egy párt alkossanak, nem igazán jött össze.

Ezért a csapatra öt, a párosra két pontot adok.

2. A kulcsok beépítése

Kezdjük a varázsigével. Tetszett, hogy a másik kulcsot - vagyis Arnoldot - ezzel semmisítetted meg. Bár a vérfarkastámadásnál nem volt kifejezetten nagy jelentősége, hiszen Draco akármelyik másik átokkal elzavarhatta volna. Ezért nem éreztem kellően hangsúlyosnak, még úgy sem, hogy ez szolgáltatott alapot a későbbi párbeszédükhöz.

Arnoldnak ugyan volt jelentősége, nevetségesen valótlan tulajdonságokkal ruháztad fel. Számomra elképzelhetetlen, hogy hogy a fészkes fenébe tudott Draco nyakába ugrani és megharapni őt. A megható jeleneteket is erőltetettnek éreztem, szerintem egy egyszerű lény, amit a Weasley ikrek hoztak létre egy meglévő varázslény átalakításával, nem képes ilyen mély érzésekre. Arról nem is beszélve, hogy ha van is keze, miniatűr, ezért a simogatós jelenetet sem láttam magam előtt. Nekem ő teljesen irreális volt, mindemellett sok. Idegesített, hogy mindig, mindenhol ott volt, mint Ginny egyedüli támasza. Aztán a lány még csak nem is sajnálta igazán az elvesztését. Na, ne már.

A varázsigére négy, a mellékszereplőre három pontot adok.

3. A cselekmény és a háttér megteremtése

Azt hiszem már elhintettem néhány morzsát arról, hogy mennyire nem tetszett a cselekmény, és miért. Azért szeretném bővebben kifejteni. A kiindulópont, hogy Ginny lelöki Dracót a seprűről, aki ezért úgy áll bosszút, hogy leszopatja magát - már megbocsáss, hogy ezt mondom -, de szerintem röhejes volt. A pornófilmek szoktak ehhez hasonló béna jelenetekkel indulni, így nekem ez egyáltalán nem tetszett. Arról nem is szólva, hogy semmi keresnivalója nem volt az öltözőben a törött orrával, Dumbledore azonnal küldte volna a gyengélkedőre. Később sem győztél meg. Ginny túlságosan is könnyen elfelejtette a dolgot, aztán természetesen egyedül, pálca nélkül elment a fürdőbe... hiteltelen és teljesen ötlettelen jelenet volt. Az, hogy elélvezett a megerőszakolása közben, csak hab volt a tortán. Biztos van olyan nő, akinek a lelke külön életet él a testétől, de Ginnyt te nem ilyennek festetted le az elején, így kizárt dolog, hogy élvezte volna az erőszakot akár egy percig is. Arról nem is beszélve, hogy az első alkalommal a legtöbb nő még akkor is csak fájdalmat érez, ha élete szerelmével történik meg. Azt sem értettem, hogy Ginny miért szakított Harryvel ahelyett, hogy segítséget kért volna tőle. Végül is Draco megerőszakolta őt, az távolról sem megcsalás. Még ha elélvezett - amit én fizikai képtelenségnek tartok -, akkor sem. Mondjuk szégyellte, ezt még el tudom fogadni, de miért tűrte el újra, hogy Draco kihasználja? Akkor még tudtommal nem érzett iránta semmit, legalábbis nem úgy tűnt. Persze, aztán elmenekült előle, de az is csak egy gyenge próbálkozás volt. Az pedig, hogy a fiú megmentette nekem kevés volt ahhoz, hogy vonzódni kezdjen hozzá, ezért ezt sem éreztem elég következetesnek.

Emellett jó néhány dolog nem illeszkedett Rowling világába, kezdjük azzal, hogy villanykapcsoló volt az öltözőben. Aztán, Draco simán bejutott a Griffendél klubhelyiségébe, sőt, a lányok hálótermébe, hogy megölje Arnoldot. Az pedig, hogy Hermione és Ginny annak ellenére, hogy nem évfolyamtársak, egy hálóteremben voltak, még hagyján, ezen a logikán Parvati is oké, de mi a frászt keresett ott a hollóhátas Padma? Apró hibák, a legtöbben talán észre sem vették, de engem nagyon zavartak, és csak rontottak a történet amúgy sem magas színvonalán.

Erre a szempontra kettő pontot adok.

4. Stílus és helyesírás

A stílusod nekem nem igazán tetszett, túlságosan is mesterkélt volt. Különösen zavart a zárójelezés, és a hirtelen ugrások az időben. A helyesírásod sem nyűgözött le, szép számmal találtam benne hibát.

Így erre négy pontot adok.

5. Összességében

Bár látszik az igyekezet a történeteden, egy kihívásra nagyon kevés. Sokat kell még tanulnod, hogy ha nem csak a szexre és erőszakra éhes olvasókat szeretnéd lenyűgözni. A gyenge, megalapozatlan cselekményszál és az önmaguknak ellentmondó karakterek csak annak nem tűnnek fel, akiket ez a két dolog eksztázisba ejt. Nem szerettelek volna megbántani, de ha csak az ő véleményükre adsz, sosem leszel igazán jó.

Összességében karcsú három pontot tudok adni a történetedre.

További sok sikert kívánok!

Üdvözlettel,
Natara

lexfelon 2012.10.21. 20:44:39

Kedves Szerző!

Talán nem tévedek nagyot, ha azt mondom, a saját dolgodat is megnehezítetted ezzel a művel.

Páros és csapat beépítése: csapatra jár az öt pont, nem vitás. A párossal kapcsolatban már elbizonytalanodtam... nyilván Draco és Ginny kapcsolata állt a középpontban, de hogy ezt mennyire lehet párkapcsolatnak nevezni? Abszolút tanácstalan vagyok, hiszen effektíven nem viselkedtek párként és nem volt köztünk semmiféle romantika, gyengédség, pozitív érzelem. 5-3 pont

Kulcsok beépítése: kicsit megijedtem, hogy csak a vérfarkasos jelenetnél fogod használni a varázsigét, de nem így történt; jól beleszőtted ismét Arnold kivégzésénél. Arnold szintén sokat szerepelt, ezért nem tehetek mást: 5-5 pont

Cselekmény és háttér: korhatár jelzése kint volt, figyelmeztetésekben nem volt hiány, lelkünk rajta - mégis úgy érzem, hogy sokat kockáztattál ezzel a szerzeménnyel. Nem leszek álszent; nekem személy szerint nem volt gondom azzal, hogy elolvassam ezt a művet, a maga nemében nincs is vele nagy probléma. A cselekményt sajnos elnagyoltnak és túl kapkodósnak érzem; ha annyi bekezdést szántál volna Ginny első megalázásának kifejtésére, mint az össz mű, egy szavam sem lenne. Értem, hogy miféle alá-fölérendeltségi viszonyt alakítottál ki, de hitelesebb lett volna, ha sokkal-sokkal több időt szánsz kettejük kapcsolatának a dinamikájára. 3-4 pont

Stílus és helyesírás: maga a stílusod tetszett (nyilván itt sem térhetünk el a témától és a fogalmazástól) és helyesírási hibákat sem találtam, ráadásul szépen volt megszerkesztve a mű. 5-5 pont

Összességében érdekes színfolt volt ez a mű, nem hiszem, hogy párja akadna - és amennyiben tényleg várható a folytatása, nem zárom ki, hogy azt is elolvasom. Mint már mondtam, szerintem sokat kockáztattál ezzel az írással, hiszen gondolom - legalább a csapaton belül - várható volt, hogy milyen stílusú alkotások fognak felkerülni, így igazán merész volt ezzel a művel "debütálni". Még nem dőlt el egyik irányba sem a mérleg a tetszési skálán, ezért hosszas hezitálás után 6 pontot tudok adni.
süti beállítások módosítása