Naptár

09.24. A publikációs szakasz kezdete
09.30-10.01. SZÜNET
10.07. A publikációs szakasz vége
10.19. A szavazási szakasz vége
10.22. Eredményhirdetés

Szavazás

Melyik a kedvenc párosod a "méltatlanul mellőzöttek" közül? :)

Harry Potter - Zacharias Smith
Ron Weasley - Romilda Vane
Hermione Granger - Cormac McLaggen
Draco Malfoy - Ginny Weasley
Lucius Malfoy - Lily Evans
Teddy Lupin - Victoire Weasley

A szavazás menete

Az első és legfontosabb: csak regisztrált felhasználó szavazhat!

A bírók és az olvasók 5 kategóriában, 1-től 10-ig terjedő skálán pontozzák az elkészült műveket. Értelemszerűen az 1-es a legrosszabb, a 10-es pedig a legjobb pontszám.

A kategóriák:

1. A páros és a csapat beépítése: A történet során valamikor valóban egy párt alkottak-e, hihető volt-e, illetve megfelelt-e a történet a csapatnak? (Az In Roxfort csapat esetében nem kötelező mindkettejüknek a Roxfortba járni, de legalább az egyiküknek igen. Emellett muszáj kapcsolódnia a történetnek az iskolához. Azért döntöttünk így, mert ha valaki a Lily/Lucius párosnál nem szeretne AU-t írni, az eredetileg, Rowling által megadott hat év korkülönbséggel nem írhatna szerelmi történetet úgy, hogy még mindketten oda járnak.) Mindkét szempontra 5-5 pont adható, így jön ki a 10.

2. A kulcsok beépítése: Kettő lesz belőlük, és csakúgy, mint az előző pontnál, mindkettőre 5-5 pont adható.

3. A cselekmény és a háttér megteremtése: Mennyire lett eredeti, hiteles a történet, szépen kifejtette-e a cselekményszálat, nem kapkodta-e el?

4. Stílus és helyesírás: Nyelvtanilag helyes volt-e az írás, akadtak-e benne zavaró elírások, s persze a szubjektív kérdés: tetszett-e az író stílusa, nehézkes volt, vagy olvastatta magát a mű?

5. Összességében: Hogy tetszett a történet, élvezted-e? És minden, ami a többi kategóriába nem illik bele.

 

A pontszámokat nem elég leírni, kötelező megindokolni néhány mondattal!

Egy olvasó szavazata csak és kizárólag akkor érvényes, ha az illető az adott párossal írt mindkét történetet megfelelően értékelte (vagyis mind az öt kategóriában pontozott, és meg is indokolta azokat)!

Egy ember kizárólag egyszer szavazhat!

Az írók nem szavazhatnak, és a kihívás ideje alatt kizárólag a csapatfórumban véleményezhetik a társaik történetét. Illetve értelemszerűen az egyes írók bétái sem szavazhatnak az általuk bétázott történetre. Természetesen mi, a szervezők sem szavazunk.

A pontszámításnál a bírók szavazata teljes értékűnek számít, míg az olvasókét átlagolni fogjuk, és így adjuk össze a pontokat. Ezt a módszert igazságosabbnak tartjuk, mivel a bírók mindegyik történetet értékelni fogják, míg az olvasók lehet, hogy csak néhányat. Ebből kifolyólag túl nagy hátrányba kerülnének azok, akik valamiért kevesebb olvasói szavazatot kaptak, hiszen ez nem jelenti azt, hogy az ő történetük rosszabb lenne.

A versenyt a legtöbb szavazatot elért történet írója nyeri. Ugyancsak díjazásra került a második és a harmadik helyezett. Különdíjat kap a legmagasabb olvasói átlagpontot elért író. Nyertes csapatot is választunk, ez a két csapat közül a nagyobb pontszámot elért lesz.

A bejegyzés trackback címe:

https://meltatlanulmellozott.blog.hu/api/trackback/id/tr854594325
süti beállítások módosítása